dijous, 29 de novembre del 2012

Valoració dels Delegats Verds de la II Jornada sostenible Escola Garbí Pere Vergés Esplugues.

Tot va començar quan el nostre tutor, a una classe de naturals, va començar a parlar dels impactes que produeix el paper d’alumini sobre el medi. Ens va informar, llavors, que faríem la II Jornada sostenible Escola Garbí (Paper d'alumini... zero!). L’any passat ens vam centrar en la gran quantitat de paper que consumim i el residu de paper que generem a l’Escola. Aquest any s’ha treballat el paper d’alumini per entendre tota la contaminació que genera sobre el medi.

El matí de la jornada vam anar al menjador i uns companys de 1r i 2n de Batxillerat, de Química, ens van fer una introducció sobre el paper d'alumini: d'on s'extreu, com afecta als homes i a les plantes, les seves propietats i altres. Desprès d'aquesta xerrada ens van fer uns experiments sobre el paper de plata i la doble vida que pot tenir. Un dels experiments tractava sobre un imant que feia girar el paper d’alumini sense tocar-ho. Desprès vam veure un vídeo que tractava d’un poblat a l’Àfrica que desapareixia perquè volien el mineral que hi havia sota terra. Aquest mateix dia vam fer un joc que consistia en fer uns encreuats amb una sèrie de pistes sobre l’extracció del mineral d’on s’obté l’alumini i amb aquestes paraules havíem de completar els espais buits d’una història.

La nostra opinió sobre el paper d'alumini és que no l’hem d'utilitzar perquè contamina molt. Nosaltres per solucionar aquest problema un dia vam substituir el paper de plata per paper de cuina, un taper o un boc-n'roll. Des d'aquest dia jo i altres nens ja no portem paper de plata. Tot això que a l’Escola és molt favorable pel medi ambient i hauríem de continuar fent aquesta jornades sostenible que portem fent ja des de fa 2 anys.

En aquest vídeo podeu veure l'Ecoauditoria que vam fer abans de la Jornada.
 

I en aquest el taller "Experimenta amb l'alumini!"
 

dijous, 8 de novembre del 2012

II Jornada Sostenible Escola Garbí Pere Vergés Esplugues

Us informem que el proper dia 20 de novembre durem a terme la II Jornada Sostenible Escola Garbí Pere Vergés Esplugues (Paper d'alumini... Zero!). L'any passat vam dedicar la jornada a la prevenció de consum i generació de residus de paper i en aquest segon any ens centrarem en la prevenció de paper d'alumini. Us informarem ben aviat sobre aquesta segona jornada. Delegats verds.