Aquests dies, els alumnes de 2n d’ESO iniciem la UT2. Plàstic 0. Té com a finalitat conscienciar la gent sobre l’impacte d’aquest residu urbà en els ecosistemes. La primera activitat ha estat una sortida a la platja del Pont del petroli de Badalona.
Aquests dies iniciem la UT2, que s’anomena “Plàstic 0” i té com a finalitat conscienciar la gent sobre l’impacte d’aquest residu urbà en els ecosistemes.
La primera activitat ha estat una sortida a la platja del Pont del petroli de Badalona, organitzada conjuntament amb l’escola de Badalona. Prèviament, ens va venir a visitar a l’escola el biòleg Francesc Camps. Ens va explicar quin paper jugaríem nosaltres en aquesta acció, també va informar-nos sobre les reaccions que provoca el plàstic en el medi i de quina manera hem d’actuar. Finalment, va presentar-nos com duríem a terme l’activitat i de quina manera ens organitzaríem.
Un cop situats a la platja, el Sr. Francesc Camps ens va donar a conèixer diferents aspectes sobre la sorra i quina importància té al planeta. A continuació, els mestres en van comunicar com ens havíem de distribuir per realitzar la recollida de mostres de sorra i els residus que s’hi amaguen. Seguidament, vam col·locar els punts de referència perquè cada grup es centrés en una àrea concreta de la platja, i així poder investigar cada part de la costa.
El mètode per obtenir part de la sorra era el següent: cada grup disposava d’un quadrant de cinquanta per cinquanta centímetres, de quatre bosses numerades segons l’àrea marcada, i un recollidor. Primer, havíem d’escollir a l’atzar un tros de terreny, després havíem de col·locar el quadrant sobre la zona i, per últim, amb l’ajuda del recollidor s’havia d’agafar la primera capa de sorra que hi havia dins de l’estri quadrat.
Posteriorment analitzarem les mostres de sorra al laboratori per extreure més informació i dades sobre els plàstics a la platja.
Aquesta acció ha format part de la “Setmana Europea de gestió i prevenció de residus”.
Martina i Aina